MALTA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 2018

MALTA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 2018

MALTA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 2018

Malta vizesi için gerekli evraklar ilk olarak iki maddede değerlendirilir.
1. Malta vizesi alacak olan birey ya da bu bireylere sponsor olacak şahıslara ait gelir belgeleri
2. Malta vizesi alacak olan kişiye ait formlar, dilekçeler, otel ve otel rezervasyonları, seyahat planlaması ve evrakların tümünün takibi.

Malta vizesi için gerekli evrakların iki ayrı maddede değerlendirildiğinden bahsettik. İlk maddede yer alan durumla alakalı olan bilgileri hemen hemen birçok yerde bulabilirsiniz. Fakat ikinci maddede kişiye ait özel bilgiler olduğu için bu belgelerin hazırlanma süreci evrakların elimize geçtiği andan itibaren yapılan işlem türüdür. Bu konuda sitemizde bilmeniz gereken tüm ayrıntılı bilgiye, konsolosluk takip sürecine ve vize başvurusu hakkındaki bilgilere yer verilmiştir. Malta vizesi alacak olan bireyler bu bilgilere dikkat etmelidirler.

Evraklar hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir.

1- Malta vizesi alacak bireylerin randevusuz başvuruları asla kabul edilmez.
2-  Vize başvuruları vize tarihinden 90 gün önce yapılabilir.

Malta vizesi için gerekli evraklar hazırlandığında firmamıza kargo ile ulaştırılmalıdır. Kargo ile firmamıza ulaştırılan belgeler gerekli kontrollere tabii tutulur. Bu işlem sayesinde vize başvurusu sırasında oluşulabilecek her hangi bir sorunun önüne geçilir. Malta vizesi için hazırlanan evrakların eksiksiz ve hatasız olması vize sürecinin hızlı ilerlemesinin yanı sıra olumlu olarak sonuçlanmasına katkı sağlar. Fakat vize başvurusunda hazırlanan evrakların eksik ya da hatalı olması vize sürecinin uzamasına ve olumsuz sonuçlanmasına neden olur.
İlk defa Malta vize başvurusu yapacak kişiler!

İlk defa Malta vize başvurusu yapacak kişiler gerekli evrakları hazırlamadan önce çağrı merkezimize ulaşarak bilgi almalıdırlar. Çünkü hazırlanacak belgelerde vizenin türü önemlidir. Bilgi almadan hazırlanan vize başvurularında vize türü karıştırılabilir. Bu tarz yanlışlarda vize başvurunuzun red edilmesine neden olabilir.

Malta Ticari Vize

AB ile Ankara arasında yapılan Ticaret antlaşması gereğince ticari vizeler turistlik vizelere göre oldukça önemlidir. Ticari vize başvurusu yapabilmek için yabancı ülkeden gelecek olan resmi bir ticaret davetiyesine ihtiyaç vardır. Malta Ticari Vize başvurularında fuar katılım belgesine ya da ticari bir davetiye olması gerekmektedir. Aksi taktirde başvurunuz bu kategoride değerlendirilmeyecektir. Bireyler başvuruları sırasında kalacakları otelle alakalı tüm bilgileri konsolosluğa bildirmelidirler. Ayrıntılı bilgi için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Malta Aile, Akraba veya Arkadaş Ziyareti

Malta Aile, Akraba veya Arkadaş Ziyareti için vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin Malta ya da yabancılar şubeden gelecek olan resmi bir davetiyeye sahip olmaları gerekmektedir. Her hangi bir resmi davetiye olmadığı zaman vize başvurular Malta Aile, Akraba veya Arkadaş Ziyareti kategorisinde değerlendirilmemektedir. Resmi bir davetiyeye sahip olmanız için AB ülkelerinde birinci derece de yakın akrabanız olması gerekmektedir. Malta Aile, Akraba veya Arkadaş Ziyareti için ayrıntılı bilgiyi çağrı merkezimizi arayarak alabilirsiniz.

Malta Turist Vizesi

Seyahat planlamasına sahip bireyler Malta Turist Vizesi başvurusunda bulunabilirler. Seyahat planlaması dahilinde, uçak ve otel bilgileri, dilekçe ile gidilecek yer ve ülkeler hakkındaki tüm ayrıntılar konsolosluğa bildirilmelidir. Seyahat planlaması hakkında ayrıntılı bilgiler için çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.

Malta Erasmus Vizesi (Öğrenci Vizesi )

Yurt dışında eğitim almak ya da yarım kalan eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin sahip olmak zorunda olduğu vize türüne Erasmus vizesi denir. Malta Erasmus Vizesi (Öğrenci Vizesi ) başvurusu için; okul kayıt bilgileri, konaklanacak mekan ayrıntıları, gelir ve burs evrakları konsolosluğa bildirilmelidir. Öğrenim dışı faaliyette bulunacakların vize başvuruları bu kategoride değerlendirilmez. Ayrıntılı bilgi için çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.

Malta Ulusal Vize ( Uzun süreli Vize )

Malta Ulusal Vize ( Uzun süreli Vize ) Malta’da 90 günü geçkin kalacak olanların alacağı geçici ikamet vize türüdür. Malta ulusal vize başvuru randevuları firmamız tarafından alınıyor. Fakat vize başvuruları bireyler tarafından bizzat konsolosluğa yapılmaktadır. Ulusal vize başvurularında bireyler konsolosluklarda mülakata girerler. Ulusal vize hakkında ayrıntılı bilgi için çağrı merkezimizi arayınız.

VFS Global Malta Vize Başvurusu

VFS Global Malta vize başvuru işlemlerinde yetkili olan vize başvuru merkezidir. VFS Global üzerinden Malta Kısa dönem Schengen vize başvurusu gerçekleştirebileceğiniz gibi Uzun dönem Çalışma vizesi başvurularınızı da gerçekleştirebilirsiniz. Vize başvurusu yapmadan önce hangi vize kategorisine başvuruda bulunmanız gerektiğini tespit etmelisiniz. VFS Global bu konuda başvuru sahiplerine herhangi bir danışmanlık hizmeti vermemektedir. Seçeceğiniz vize kategorisine uygun olan evrakları hazırlayarak VFS Global ofislerine başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. VFS Global’in görevi tamamen idari olduğundan vize kategorisinin seçimi, vize alıp alamayacağınız ve vizenin sonuçlanma süresi gibi konularda herhangi bir inisiyatifi bulunmamaktadır. Başvurunun sonuçlanma süresi, Malta başkonsolosluğunun yoğunluğu, vize başvurusu yaptığınız döneme bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ortalama olarak vize başvuru sonuçlanma süresi 10 iş günüdür.

Malta Vize Türleri

Başvuru sahibi tarafından seçilecek vize kategorisi, Malta’ya seyahat amacına dayanmalıdır ve hangi kategorinin seçileceği başvuru sahibinin kendisi tarafından verilmelidir.

Kısa Dönem Vizeler;

  • Turist
  • Ticari
  • Transit
  • Spor ve Kültürel
  • Eğitim
  • Aile ve Arkadaş Ziyareti

Uzun Dönem Vizeler;

  • Çalışma

Malta Vize Ücretleri

  • 12 yaş ve üzeri Schengen Vizesi – 60 Euro
  • D vizesi – 66 Euro
  • 6-11 yaş Schengen Vizesi – 35 Euro
  • 0-5 yaş Schengen Vizesi – Ücretsiz

Malta Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar 2018

Turist Vizesi

Genel Evraklar

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrasında 3 ay süreyle geçerliliğini sürdürmelidir ve vize için en az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır. Yabancı vatandaşlar için dönüşten itibaren 3 ay süresince geçerliliğini sürdüren oturum izni gerekmektedir.

  • Vize başvuru formu.

Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalı olmalı e-mail adresi ve cep telefonu bilgisi mutlaka yazılmalıdır.

  • Yeni çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf.
  • Pasaportun işlem görmüş tüm sayfalarının fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Seyahat sağlık sigortası.

Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak biçimde yapılmalıdır.

  • Otel rezervasyonu.
  • Seyahat masraflarının ne şekilde karşılanacağını gösteren belgeler.

– Son 3 aylık döneme ait banka hesap dökümü. Hesap dökümü son 15 gün içerisinde işlem görmüş olmalıdır.

– Varsa araç ve tapu ruhsatları.

  • İşyerinden alınmış izin belgesi.

Çalışanlar;

  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış işveren mektubu.

Sabit iş telefonu, göreve başlama tarihi, çalışanın pozisyonu, seyahat süresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu belirtilmelidir.

  • SGK hizmet dökümü.
  • SGK işe giriş bildirgesi.
  • Son 3 aylık döneme ait maaş bordrosu.

Çalışan ya da  şirket sahipleri;

  • Şirketin ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Şirketin ticaret odası kaydı.
  • İmza sirküleri.
  • Vergi levhası.

Emekliler;

  • Emekli maaşını gösteren belge.

Banka hesap özeti ya da emekli cüzdanı.

Çiftçiler;

  • Bağlı olunan ziraat odası tarafından verilen çiftçi belgesi.

Öğrenciler;

  • Öğrenci belgesi.
  • Başvuru sahibi herhangi bir geçim aracına sahip değilse, ebeveyninden veya vukuatlı kayıt örneğiyle akrabalığını kanıtlayabileceği bir kişiden alınan noter onaylı taahhütname.

Taahhütname orijinal olmalı, son 15 gün içerisinde alınmış olmalı, gidiş ve dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak biçimde taahhüt tutarı belirtilmelidir.

Geliri Olmayan Kişiler;

  • Başvuru sahibi herhangi bir geçim aracına sahip değilse, ebeveyninden veya vukuatlı kayıt örneğiyle akrabalığını kanıtlayabileceği bir kişiden alınan noter onaylı taahhütname.

Taahhütname orijinal olmalı, son 15 gün içerisinde alınmış olmalı, gidiş ve dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak biçimde taahhüt tutarı belirtilmelidir.

Reşit olmayan ve yalnız seyahat edecek kişiler;

  • Ebeveynlerinden alınmış muvafakatname orijinali.
  • Şahsi dilekçe.

Vize başvurusuyla ilgili açıklama yapmak ya da iletmek istenen durumları içeren Almanca veya İngilizce olarak yazılmış imzalı ver tarihli dilekçe.

Ticari Vize

Genel evraklara ek olarak;

  • Etkinlik veya üyelik bilgilerini içeren Malta kuruluşunca gönderilmiş davet mektubu veya katılım beyanı.

Daveti imzalayan kişinin kimlik belgesinin fotokopisi ve varsa kayıt harçlarının ödendiğine dair onay belgesi.

Transit Vize

Genel evraklara ek olarak;

  • Nihai destinasyona onaylı biletler ve destinasyon ülkesi için geçerli bir giriş vizesi.
  • Transit konaklama varsa Malta’daki organizasyon tarafından verilen davet mektubu veya beyanı ve/veya başvuru sahibinin seyahatleriyle ve Malta’daki transit geçişiyle ilgili diğer belgeler.

Spor ve Kültürel Vize

Genel evraklara ek olarak;

  • Etkinlik bilgileri, etkinliğin süresi ve herhangi bir ilgili bilgi dahil olmak üzere, Malta spor veya eğitim kuruluşundan onaylı davet mektubu.

Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Genel evraklara ek olarak;

  • Malta’da bulunan avukat tarafından onaylı Declaration of proof ile birlikte davet eden kişinin Malta oturumu veya Malta pasaportunun fotokopisi.

Eğitim Vizesi

Genel evraklara ek olarak;

  • Ders ve derslerin detaylarını, sürelerini ve ücretlerini gösteren, kurumun müdürü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta eğitim kurumundan kabul mektubu ve ödemenin yapılmış olduğunu gösteren makbuz.

Uzun Süreli Vize

Çalışma Vizesi

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrasında 3 ay süreyle geçerliliğini sürdürmelidir ve vize için en az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 senden daha yeni olmalıdır. Yabancı vatandaşlar için dönüşten itibaren 3 ay süresince geçerliliğini sürdüren oturum izni gerekmektedir.

  • Vize başvuru formu.

Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalı olmalı e-mail adresi ve cep telefonu bilgisi mutlaka yazılmalıdır.

  • Yeni çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf.
  • Pasaportun işlem görmüş tüm sayfalarının fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Uçak bileti rezervasyonu.
  • Seyahat sağlık sigortası.

Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak biçimde yapılmalıdır.

  • Malta’da istihdam edildiğini kanıtlayan belge.

İşverenin adı, telefon numarası, adresi, başvuru sahibinin iş yerindeki pozisyonu, maaşı, görev süresi, konaklamasını gösteren iş veren mektubu, imza sahibinin kimlik belgesinin kopyası.

  • ECT (Malta Employment and Training Corporation) tarafından verilmiş istihdam lisansı.

Malta Vizesi için telefonla Randevu almak için: 0312 429 0312 numaralı telefonu arayabilir veya Online Vize Randevusu talebinde bulunabilirsiniz.

 

18 Aralık 2017
796 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Düşüncelerinizi belirtin Bizlere yardımcı olun...