Pasaport Vizesi Hizmetimizin Avantajları

Vize işlemleriniz ve başvurunuz süresince evraklarınızın eksiksiz, vize onaylanma aşamasının stressiz ve seyahatinizin engelsiz başlaması için size ve ailenize en iyi yardımcınız pasaportvizesi.com 7/24 canlı destek hattımızdan bizlere ulaşabilir tüm soru ve sorunlarınız için uzman ekiplerimizden ücretsiz destek alabilirsiniz. 7/24Destek Hattı: +9(0312) 429 0724
TÜMÜNÜ GÖR

Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar 2017

Schengen-Vizesi

Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar 2017

Randevu işlemi, Schengen ülkelerinin zorunlu kıldığı 30,000 Euro teminatlı zorunlu Seyahat Sigortası, Uçak ve Otel rezervasyonları, Schengen Başvuru formu dolumu, Almanya konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce ve Almanca dilekçeniz Durumunuza ilişkin ilk değerlendirme, Evrakların başvuru öncesi teyidi ve incelenmesi, Başvuru öncesi evrakların kargo edilmesi durumunda bu hizmetler sizlere ayrıca sunulacaktır.


Schengen Vizesi Başvuru İşlemleri  İiletişim 0312 429 0 312 (Ücretsiz)

Önemli: İletişim Numarasını Telefon Rehberinize Kayıt etmenizi önermekteyiz. Schengen Vizesi ile alakalı tüm soru ve sorunlarınıza ücretsiz destek alabileceğiniz tek adrestesiniz.
Pasaport başvurusu için gerekli belgeler ( Pasaport İşlemleri ) bölümünden ulaşabilirsiniz.


Schengen Vizesi

Bir çok dünya ülkesine olduğu gibi Avrupa ülkelerine seyahat ederken vize gerekmektedir. Avrupa ülkelerinden 7 ülke 1985 de aralarında imzalanan ve Mart 1995 de yürürlüğe giren Schengen Antlaşması ile aralarındaki sınırları ortadan kaldırarak vatandaşların serbest dolaşımına imkan sağlamışlardır. 1985 den günümüze kadar sayıları 26 ya ulaşan Schengen Ülkelerinde Avrupa Birliği vatandaşları Schengen vizesi gerekmeden birbirleri arasında rahatlıklıkla seyahat edebilirken Schengen üye ülkelerine seyahat etmeyi planlayan diğer dünya ülkeleri Schengen vize prosedürlerine tabi tutulurlar

Schengen Bilgi Sistemi – SIS ( Schengen Information System )

Schengen ülkeleri ortak olarak kullandıkları Schengen Information System-SIS veri tabanından faydalanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesine izin verilen kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere geçişlerle alakalı diğer bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarınca kullanıma açıktır. Kısacası Konsolosluk tarafından alınan parmak izi sisteminin tam adıdır. Toplam da 26 Schengen ülkesi Schengen Information System veri tabanını kullanmaktadır. Schengen üyesi ülkelerin herhangi birine ilk defa başvuru yapacak başvuru sahiplerinden 1 defaya mahsus parmak izi zorunlu olarak alınmaktadır.

Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar 2017

Siz değerli ziyaretçilerimiz için 2017 yılı güncel evrak listesini hazırladık. Schengen Vizesi Randevu ve Başvuru öncesinde sorularınız hakkında bilgi almak için. İletişim:+9 0312 429 0312 Şikayetler ve talepler için iletişim: 0312 429 0724


Sizden Hazırlamanızı İstediğimiz Evrak Listenize bir Göz Atın

İş Yeri Sahipleri ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Bağkur Hizmet Dökümü
  • Vergi Levhası (Fotokopisi)
  • İmza Sirküsü (İmza Beyannamesi)
  • Ticaret Odası Kaydı (Oda Kayıt Belgesi) Aslı
  • Faaliyet Belgesi (Aslı)
  • Ticaret Gazetesi Kaydı(Fotokopisi)
  • Son 4 aylık Banka Hesap Hareketleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Çalışanlar ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • İş Yeri İzin Belgesi ( Antetli Kağıda Kaşe ve İmzalı)
  • Son 3 aylık Maaş Bordrosu
  • Son 4 Aylık Banka Hesap Dökümleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Emekliler ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Emeklilik Belgesi
  • Son 4 aylık Banka Hesap Dökümü ( Maaş aldığı Bankadan) (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Öğrenciler ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Öğrenim Gördüğü Okuldan Öğrenci Belgesi
  • Öğrenim Gördüğü Okuldan İzin Belgesi
  • Sponsor evrakları
  • Sponsor Dilekçesi
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Ev Hanımları ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Sponsor Evrakları
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Ticari Vize?
BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Ticari Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Vergi Levhası (Fotokopisi yeni tarihli)
  • İmza Sirküleri (Fotokopileri)
  • Ticaret Odası Kaydı (Oda Kayıt Belgesi- Aslı)
  • Faaliyet Belgesi (Aslı)
  • Ticaret gazetesi kaydı
  • Şirketin Son 4 aylık Banka Hesap dökümleri

GİDECEK KİŞİ ŞİRKET ÇALIŞANI İSE İLAVETEN

  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • İş Yeri İzin Belgesi ( Antetli Kağıda Kaşe ve İmzalı)
  • Son 4 aylık Maaş Bordrosu
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Şirketin Antetli kağıdına gidilecek ülke konsolosluğuna hitaben yazılmış garanti yazısı

Önemli:  Bu alanda yer alan evraklar sizlerin hazırlaması gereken evrak listesidir. Evrakların tamamı değildir.

 SCHENGEN TİCARİ VİZE

Ticari Vize, Kongre, fuar, seminer,  gibi davetiyeli veya davetiyesiz katılacakları organizasyon için başvurulan vize çeşididir. Ticari vize alabilmek için illaki şirket sahibi olmanıza gerek yoktur, şirket çalışanı iseniz şirketin sizi görevlendirmesi ile ürün araştırma veya pazarlaması için ticari vize ile yurt dışına çıkabilirsiniz. Schengen Ticari vize başvurularında mutlaka davetiye veya fuar katılım belgesi olması gereklidir. Türkiye’nin herhangi bir ili, ilçesi veya köyünde yaşıyor olabilirsiniz ticari vize ile yurt dışına gitmek istediğinizde evrak ve zaman sorunu yaşamadan göndereceğiniz orijinal ve şahsen alınması gereken evraklarınızı kargo ile bize gönderirsiniz biz sizin adınıza vermiş olduğunuz vekâletle işlemlerinizi hızlı ve sorunsuz halledebiliriz.

SCHENGEN FUAR VİZESİ

Bir şirket sahibi veya bir şirkette çalışıyorsanız ürettiğiniz ürünleri tanıtımını yapmak için herhangi bir ülke fuarına katılmak istediğinizde ticari vize olarak vize başvurusu yapabilir ve fuarda tanıtım stanttı alabilirsiniz. Bunun için öncelikle yapmanız gereken fuar davetiyesi ve fuar stant faturası gerekmektedir veya fuar ziyareti için fuar bileti satın alıp bunu ibraz etmeniz gereklidir.  Biz TRAPASAPORT VİZE DANIŞMANLIK olarak ticari amaçlı her türlü vize başvurularda, profesyonel ekibimizle birlikte yüksek kaliteli hizmetimizle sorun çözme odaklı, dilekçe yazma, formları doldurma, fuar ve stant alma işini hallederek her türlü vize işlemlerini problemsiz çözüme ulaştırıyoruz.

SCHENGEN TURİSTİK VİZE

Schengen turistik vize ile herhangi bir Schengen ülkesine turistik gezi amaçlı seyahat yapılabilir. Bu seyahat için gerekli olan öncelikle pasaportun eski yırtılmış veya yıpranmış olmaması gerekmektedir. Daha sonra seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı ispatlanmalıdır. Otel ve uçak rezervasyonları ile birlikte uluslar arası sağlık sigortası şartı önceliklidir. Bu ve diğer şartları yerine getirdikten sonra kısa süreli turistik tek veya çok girişli vize alınıp seyahat edilebilir. Firmamız seyahat planlaması ve Schengen turistik vize alımı konusunda tam yetkili firmadır.

SCHENGEN AİLE ve ARKADAŞ ZİYARETÇİ VİZESİ

Aile ve arkadaş ziyareti için herhangi bir Şchengen ülkesine müracaat edildiğinde istenen belgelerin önceliği ziyaret edilecek akrabanın akrabalık bağlarını kanıtlayıcı nüfus kayıt örneği veya arkadaş ziyaretinde ise ülkelere göre değişen prosedürler vardır. Yabancı ülkede ikamet eden akraba veya arkadaşın göndereceği davetiyenin aslı ve diğer evraklar ile vize işlemi yapılmaktadır.

SCHENGEN EĞİTİM ÖĞRENİM VİZESİ

  1. Eğitim vizesi Üniversite, Erasmus, lise, staj, Doktora, Dil kurslarını kapsamaktadır. 90 günü aşmayan veya 90 günü aşan ulusal eğitim vizesi olmak üzere iki türlü vize çeşidi vardır.
  2. Üniversite veya yüksek öğrenim seviyesindeki bir kurumda eğitim alan yabancı,
  3. Reşit olan orta öğrenim seviyesinde eğitim almak isteyen yabancı,
  4. Yüksek mesleki formasyon alan yanabcı,
  5. Ücretli eğitim araştırma görevlisi asistanları (ATER),
  6. Kayıtlı olan formasyon uzmanlık (AFS), ileri uzmanlık formasyonu (AFSA)veya stajyer doktor (FFI) tıp öğrencisi,
  7. Kayıtlı Capacite’de droit programı öğrencileri,
  8. (au-pair)Aile destek stajyerleri,
  9. Diplomalı yabancı dil eğitimi alan öğrenciler,
  10. Gideceği ülkenin eğitim kurumunda eğitim görmek isteyenler,
  11. Serbest eğitim görmek isteyenler.
  12. Olarak belirlenen eğitim çeşitlerine Avrupa’da eğitim almak veya tamamlamak isteyenler doğru evrak listesi ile istenilen ülkeye eğitime gidebilir.

 


Schengen vizesi için gerekli evrakları hazırlayıp eksiksiz ve tam evraklar ile başvuru yapsanız dahi Konsolosluk sizden yine de ek evrak isteyebilmektedir. İstenilen ek evrak bilgilerini ise aşağı sütundan takip edebilirsiniz. Dilerseniz çağrı merkezimizi arayarak evraklar konusunda bilgi edinebilirsiniz. Daha Detaylı Bilgi için İletişim tıklayınız.


İSTENİLEBİLEN EK EVRAKLAR

Uçak Bileti ve Otel Ödemesi:Bilet numaraları belirtilerek alınan uçak bileti (seyahat sağlık sigortası poliçesi ile uyumlu olmalı)  ve gidiş dönüş tarihleri net bilgilendirilmelidir.
Otel fatura: Yurtdışında kalacağınız otel ücretinin konfirmasyonu. (Firmamız tarafından Sağlanmaktadır.)
Giriş Çıkış Yazısı: T.C Emniyet müdürlüğünden alınması gereken son 10 yıla ait giriş çıkış tarihlerinizi içeren belge.
Eski Pasaport: Eski pasaportunuz mevcut değilse Giriş Çıkış Yazısı ve Protokol Yazısı.
Gelir Durumu:Maddi olarak gelir durum belgesi ( banka hesap cüzdanı / kira geliri / maaş bordrosu ) Size ait gelir belgesi mevcut değil ise geçiminizi sağlayan kişilerin gelir belgesi.
Nüfus Kayıt Örneği:Tüm aile bireylerinin nüfus idaresinden vukuatlı nüfus kayıt örneği. Sizi davet eden şahıs ile yakınlık derecenizi belirten nüfus kayıt örneği.
No Show: Randevu tarihinizde mülakata gelmediğiniz için yeni randevu isterseniz iletişim e geçebilirsiniz.
İzin ve Çalışma Belgesi: İşveren tarafından alınan şirketin antetli kağıdına yazılı izin belgesi. Belgenin içinde vize talebinde bulunan şahsın adı, soyadı, seyahat tarihi, seyahat amacı, işyerindeki pozisyonu ve izin onayının bulunması gerekir.
Emeklilik: Aylığınızın düzenli bir şekilde hesaba yattığını gösteren hesap dökümü ve emeklilik cüzdanı fotokopisi
Schengen Ülkelerinde ki Eşe Ait Evrak: Eşinizin Türkiye’de ikamet ettiğine dair belgeler (adına ait faturalar, ikametgah, iş evrakları vs.).
Belediye Davetiyesi: Davet eden şahıs tarafından doldurulmuş, 90 günden eski olmayan ve belediye tarafından onaylanmış davetiye.
Çocukların Oturum Kartı: Schengen ülkelerin de yaşayan çocuklarınızın pasaportları fotokopileri ya da oturum kartı.
Ticari Davetiye: Yurtdışında ziyaret edeceğiniz kurumdan sizin adınıza ait imzalı davetiye (davet eden kurumun ismi ve adresi, telefonu ve telefonu ayrıntılı olarak belirtilmelidir).
Muvafakatname: Çocuk anne ve babasından sadece biri ile ziyaret edecekse, kalan kişiden noter tarafından onaylanmış orijinal bir muvafakatname ve yine o şahsa ait kimlik fotokopisinin verilmesi gerekir veya çocuğun velayetinin mahkeme kararıyla ibraz edilmesi gerekir.
Öğrenci Belgesi: Yeni tarihli ve onaylanmış olmalı.
Referansın Oturum Kartı: Yurtdışından Davetiye gönderen kişinin ve eşinin pasaportun fotokopisi veya oturum kartları.
Referansın Maaşı: Davetiye gönderen şahsa ait son 3 aylık maaş bordrosunun fotokopisi.
Seyahat Sigortası: Vize süresi kadar Schengen ülkeleri için istenen yurtdışı seyahat sağlık sigortası, olması gereken en az limit tutarı 30.000 euro ve fotokopisi ile aslı gerekir. ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır.)
Maaş Bordrosu: Son 90 günün maaş bordrosu.
SSK İşe Giriş Bildirgesi: Başvuran kişinin sosyal güvenlik kayıt belgesi.
SSK Hizmet Cetveli: SSK Onay.
Faaliyet Belgesi: Şirketin ticaret veya esnaf odasından orijinal faaliyet belgesi.
Sicil Gazetesi: Ticari: Ticari Sicilin gazetesi
Vergi Levhası:Vergi Levhasının Fotokopisi (Güncel Tarihli)
Fotoğraf: 2 adet biometrik fotoğraf ( Son 6 ay içerisinde alınmış olma şartı )


Hemen Ara 08:30 – 18:00
Tıkla ara: 0312 429 0312

Hemen Ara: 18:30 – 24:00
Tıkla ara: 0312 429 0724

Hemen Ara Mobil
Tıkla ara: 0543 882 1065