Macaristan Vizesi

Macaristan vizesi başvurusu yapmak isteyen kişilerin bu sitede yer alan bilgileri dikkatli bir şekilde okumaları rica olunur.

Macaristan Vizesi

Macaristan Vizesi

Macaristan vizesi başvurusu yapmak isteyen kişilerin bu sitede yer alan bilgileri dikkatli bir şekilde okumaları rica olunur. Bu sitede yer alan bilgiler ve talimatlar, belgelerinizi olabildiğince doğru ve tam bir şekilde hazırlamanızda yardımcı olacaktır. Bu bilgiler, başvurunuzun eksik olması ya da daha uzun bir sürede işlenmesi risklerini azaltacak oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır.Macaristan vizesi ve seyahatinde bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için zorunlu bir uygulamadır. Macaristan vizesi bulunmayan kişilerin ülkeye giriş yapma imkânları malesef yoktur. Macaristan vizesi bir Schengen vizesi kapsamında bulunurken, Macaristan Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkelerine giriş yapabilmek mümkündür. Macaristan vizesi başvuruları için randevu alınması zorunludur ve randevusu olmayanlar ise Macaristan vizesi başvurularını gerçekleştiremeyeceklerdir.

Mararistan’ a Vizesiz Nasıl Girilir

Macaristan’a vizesiz nasıl girilir diye soranlara bu durum bazı durumlarda gerçeklik göstermektedir. Macaristan’a vizesiz giriş yapabilmenin koşulları ise şöyledir;

1. si Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahipleri Macaristan’a vizesiz girebilmaktedir. Ayrıca Macaristan’a vizesiz girebilecek pasaportlar ise yeşil, gri ve kırmızı pasaporttur. Bu tip pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız 180 gün içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile Macaristan vize işlemlerinde muaftır tutulacaktır.

2. si ABD, İsviçre, Kanada, İngiltere veya herhangi bir Schengen ülkesi ikamet izni bulunan TC vatandaşları yine Macaristan’a vize almadan giriş yapabilmektedirler.

Başvurunuzdan önce, ‘ziyaret amacınızın’ net olması gerekmektedir; Macaristan vizesi başvurunuz boyunca size yardımcı olacağımızı ve vize kategorinizin seçimi konusunda size tavsiyelerde bulunma ve rehberlik yapma konusunda tam yetkili firma olduğumuzu belirtmek isteriz. Görevimizin hedefin profesyonel başvuru ve vize onayı konusunda sizlere sorunsuz hizmet vermektir. Macaristan, Avrupa Birliği ve Schengen gurubu ülkesi arasında yer almaktadır. Türkiye ile Macaristan arasında vize uygulaması bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları muhtemel Macaristan seyahatleri öncesi bu ülkenin vizesini almaları zorunlu kılınmıştır.

Macaristan Vizesi için Gerekli Evraklar 2015
Siz değerli ziyaretçilerimiz için 2015 yılı güncel evrak listesini hazırladık. Randevu ve Başvurularınız için İletişim Numaramız 0312 911 2065

İş Yeri Sahiplari ?

  • BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).
  • Gidiş-Dönüş Tarihli Uçak Rezervasyonu ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Macaristan' dan gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Bağkur Hizmet Dökümü
  • Vergi Lavhası (Fotokopisi)
  • İmza Silküsü (İmza Beyannamesi)
  • icaret Odası Kaydı (Oda Kayıt Belgesi) Aslı
  • Faaliyet Belgesi (Aslı)
  • Ticaret Gazetesi Kaydı(Fotokopisi)
  • Son 4 aylık Banka Hesap Hareketleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Çalışanlar ?

  • BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).
  • Gidiş-Dönüş Tarihli Uçak Rezervasyonu ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Macaristan' dan gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • İş Yeri İzin Belgesi ( Antetli Kağıda Kaşe ve İmzalı)
  • Son 3 aylık Maaş Bordrosu
  • Son 4 Aylık Banka Hesap Dökümleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Emekliler ?

  • BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).
  • Gidiş-Dönüş Tarihli Uçak Rezervasyonu ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Macaristan' dan gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Emeklilik Belgesi
  • Son 4 aylık Banka Hesap Dökümü ( Maaş aldığı Bankadan) (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Öğrenciler ?

  • BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).
  • Gidiş-Dönüş Tarihli Uçak Rezervasyonu ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Macaristan' dan gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Öğrenim Gördüğü Okuldan Öğrenci Belgesi
  • Öğrenim Gördüğü Okuldan İzin Belgesi
  • Sponsor evrakları
  • Sponsor Dilekçesi
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Ev Hanımları ?

  • BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).
  • Gidiş-Dönüş Tarihli Uçak ve Otel Rezervasyonu ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Macaristan' dan gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Sponsor Evrakları
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Ticari Vize?
BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).

  • Gidiş-Dönüş Tarihli Uçak Rezervasyonu ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası ( Firmamız tarafından Sağlanmaktadır).
  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Macaristan' dan gelen Ticari Davetiye' nin Aslı
  • Vergi Lavhası (Fotokopisi yeni tarihli)
  • İmza Sirküleri (Fotokopileri)
  • Ticaret Odası Kaydı (Oda Kayıt Belgesi- Aslı)
  • Faaliyet Belgesi (Aslı)
  • Ticaret gazetesi kaydı
  • Şirketin Son 4 aylık Banka Hesap dökümleri

GİDECEK KİŞİ ŞİRKET ÇALIŞANI İSE İLAVETEN

  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • İş Yeri İzin Belgesi ( Antetli Kağıda Kaşe ve İmzalı)
  • Son 4 aylık Maaş Bordrosu
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Şirketin Antetli kağıdına Macaristan Konsolosluğuna hitaben yazılmış garanti yazısı

AKLINIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN
Siz değerli ziyaretçilerimiz için sıkça karşılaştığımız soruları derledik ve cevapları ile birlikte bilginize sunduk.

Macaristan Vizesi Randevusu Nasıl Alırım?
Değerli Yurttaşlarımız için 7/24 canlı destek, hizmet ve Randevu hattı oluşturmuş bulunmaktayız. Güvenlik gerekçesi ile pasaport bilgilerinizin internet ortamından uzak tutulması sebebi ile telefon ile randevu sisteminden hizmet vermekteyiz. İletişim için 0312 911 2065 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir soru ve sorunlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.
Erasmus öğrencileri için randevu tipi hagisidir ?
Erasmus oturum izni müsadesi için „Residence permit (except family reunion and work)” randevu tipini seçmeniz gerekmektedir.
Macaristan Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır ?
Konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir. 7 ila 10 gün arasında sonuçlanmaktadır.
Macaristan Vizesi Parmak İzi Uygulaması?
Türkiye' den vize talebinde bulunacak tüm başvuru sahiplerinin, 25 Eylül 2014 tarihinde başlamak suretiyle, 28 Schengen Ülkesi, biyometrik bilgilerin (parmak izi kaydı) alınmasına karar vermiştir ayrıca zorunlu kılınmıştır. Parmak izi uygulaması Konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu ofislerinden uygulanmaktadır. Son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi vermiş başvuru sahiplerinin tekrardan parmak izi uygulamasına tabi olmadığı kararına varmıştır.

macaristanharitaMacaristan Vizesi İçin Önemli Duyurular:

  • Daha önce alınmış Schengen vizesi bulunmayan yolcular ; başvurularını ikamet ettikleri bölgenin bağlı olduğu konsolosluğa yapmak zorundadır. İkamet ettiğiniz bölge ve ile göre, başvuru yapabileceğiniz merkezi öğrenmek için lütfen bizden bilgi isteyiniz.
  • Başvuru öncesi evrakların eksiksiz hazırlanması gereklidir.
  • Başvuru formunun hatasız doldurulması aksi halde yalan beyandan red gerekçesi sayıla bilineceğidir
  • İlk defa Schengen Vizesi alacak şahısların uzman kişilerden yardım almaları gerektiğinin altının çizilmesi gerekir.
  • Macaristan Vizesi ile ilk girilecek ülke Macaristan olmalıdır. Macaristan vizesi ile ilk önce Almanya veya İtalya’ ya gitme gibi bir durum söz konusu değildir.Ancak Macaristan ‘ a giriş yapıldıktan sonra diğer Schengen ülkelerine giriş yapabilirsiniz.
  • Oturma izni müsadesi başvurusu genelde 2-3 hafta içinde sonuçlandığı için başvurunuzu hareket tarihinden en az 3 hafta önceden yapınız!
  • Schengen vize başvurusu yapacak kişiler seyahate çıkılacak asıl ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna yapılmalıdır. Bu yüzden, başvuru öncesinde seyahat planınızı gözden geçiriniz. Birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız, en uzun kalacağınız ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız. Eğer her ülke için kalacağınız gün/gece sayısı aynıysa, ilk giriş yapacağınız ülkeden başvuru yapılması gerekmektedir..
  • Macaristan Konsolosluğundan başvuru yapacak olan başvuru sahipleri; 1 haftalık seyahat için en az 600 EURO/1500TL temin edebilmelidir.(Kişi başvuru yaparken Güncel Banka Hesabında kisi bası min. 1500tl.veya karşılığı bakiyeli para hesabı olması gerekmektedir.
  • İlk veriliş tarihi 10 seneden eski olan pasaportlar kabul edilmemektedir.
  • Hasarlı pasaportlar kabul edilmemektedir.
  • Macaristan’ a yapacağınız seyahatte herhangi bir tura dahil değilseniz ve münferit olarak gidiyorsanız, konaklama ücretinizin hepsini ödemelisiniz ve ödediğinize dair konaklama yerinizden aldığınız ödendi konfirmasyonunu (faks ya da mail yoluyla alınmış olanlar da kabul edilir) ibraz etmelisiniz
28 Temmuz 2015
2.619 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Düşüncelerinizi belirtin Bizlere yardımcı olun...