HOLLANDA İÇİN TURİST VİZESİ

HOLLANDA İÇİN TURİST VİZESİ

HOLLANDA İÇİN TURİST VİZESİ

Vize, yabancı ülkelere giriş yapılabilmesini sağlayan ve pasaporta yapıştırılan bir evraktır. Hollanda için turist vizesi alınması için gerekli olan bir takım başvuru adımları ve hazırlanması gereken evraklar söz konusudur. Kişiler bu adımlara oldukça dikkat etmelidirler. Özellikle yapılacak olan yurt dışı seyahatinin amacı net olarak ve doğru şekilde belirlenmelidir. Bu durum vize başvurusunun hangi kategoriye yapılacağını belirlemektedir. Yani bir kişi yurt dışına ne amaçla çıkıyorsa, o amaca uygun olan vize türüne başvuruda bulunacaktır.

Eğer yurt dışına yapılması planlanan seyahat gezmek, dinlenmek ve eğlenmek amacıyla yapılacaksa, yurt dışına çıkan kişiden turist diye bahsetmek yanlış olmayacaktır. Bu kişi, gerekli başvuru işlemlerini tamamlayarak seyahat planını gerçekleştirebilmektedir. Yapılacak seyahat mutlaka turistik gezi kapsamında olmalı ve gerçekleşmesi istenen ülke ziyaretinin turistik amaçla yapılacağı mutlaka belirtilmelidir. Hollanda için turist vizesi almak ancak bu şekilde mümkün olmaktadır.

Hollanda Turist Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kişiler Hollanda için turist vizesi almak istediklerinde mutlaka bir seyahat planlaması yapmalıdırlar. Yapılan planlamaya göre vize başvurusu yapılmakta, ilgili dilekçede gezilip görülecek yerler bildirilmelidir. Gezi boyunca nerelere gidilecekse, nereler görülecekse mutlaka bildirimi yapılmalıdır. Bu durum hem kişinin yurt dışında rahat etmesine olanak tanır hem de güvenlik açısından oldukça önem taşır. Ayrıca kişiler, uçak ve otel bilgilerini de konsolosluğa ibraz etmelidirler.

Burada dikkat çeken nokta, her vize türünde evraklarda değişiklik meydana gelebilmesidir. Mesela Hollanda öğrenci vizesi almak isteyen kişi okul ile ilgili belgeyi konsolosluğa sunarken, turistik vizede konsolosluğa ibraz edilenler seyahate dair evraklar ve diğer belgelerdir. Bu noktada vize türlerine göre evrakların farklılık gösterebildiği açıkça görülmektedir. Genel anlamda ortak olan kimlik, fotoğraf gibi evraklar olsa da vize türüne göre istenen evraklar değişiklik göstermektedir. Bu nedenle evrak hazırlığından evvel mutlaka ilgili kurumdan bilgi sağlanılmalıdır. Bu sayede hata yapma olasılığı en aza iner ver zaman kaybı yaşanmaz.

Turist Vizesi Alımında Genel Süreç Nasıldır?

Kişiler Hollanda için turist vizesi almak istediklerinde her şeyden evvel randevu almalıdır. Çünkü vize başvuru işlemleri asla randevusuz yapılmamaktadır. Sonrasında turistik vize için hangi evrakların hazırlanılması gerektiği öğrenilmelidir. Evraklar sorunsuz bir şekilde ve eksiksiz tamamlanmalıdır. Özellikle ilk defa vize başvurusunda bulunan kimseler VFS Global Ankara iletişim bilgilerini kullanarak her türlü sorunun cevabını bulabilirler. Hollanda vizesi için gerekli evraklar 2017 yılında nelerdir diye sorduklarında, her daim tam donanımlı kişileri karşılarında bulurlar ve aradıkları cevaplara kavuşurlar. Kişiler evrak hazırlama aşamasında da dilerlerse profesyonel bir hizmet alabilirler. VFS Global ofislerinde başvuru formu doldurtma hizmetinden kurye hizmetine kadar pek çok profesyonellik mevcuttur. Kişiler belirli ücretler ödeyerek bu hizmetlerden yararlanabilir ve daha hızlı bir süreç geçirebilirler.

Aynı zamanda evrak kontrollerini başvuru öncesinde uzman kişilere yaptırabilirler. Bu hizmetler sayesinde başvuru esnasında sorun yaşanmaz ve kişiler vize başvuru sürecini daha az stres ile atlatmış olurlar. Hazırlanan evraklar VFS Global ofisine başvuru sahibi tarafından getirilir ya da kargo aracılığı ile gönderilir. Alanında uzman kişiler bu evrakları inceler ve kontrollerini sağlar. Bu sayede uygun şekilde hazırlanmış olup olmadıkları belirlenmiş olur. Tam ve hatasız hazırlanıldığına kanaat getirilen evraklarla başvuru yapmak çok büyük avantajdır. Bu sayede başvuruda sorun yaşama riski en aza iner. Zaman kaybı ve daha büyük maddi kayıplar yaşamaz. Tüm bu hizmetlere ve danışmanlık alanında ihtiyaç duyulan her şeye VFS Global ofislerinden ulaşmak mümkündür.

AKLINIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN
Hollanda Vize Başvurusu için Siz değerli müşterilerimize sıkça karşılaştığımız soruları derledik ve cevapları ile birlikte bilginize sunduk.

Hollanda Vize Başvuruları nereye yapılır?
90 gün ve altı kısa süreli vize başvuruları Ankara, İstanbul illerinde bulunan konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu mercilere 90 günden fazla vize talep edilmesi durumlarında Ankara, İstanbul konsolosluklarına gidilere yapılmaktadır. yapılmaktadır.
Hollanda Vize Başvurusunu kaç gün önce yapabilirim?
Talep edilen vize başlangıç tarihinden 90 gün öncesinde vize başvurunuzu yapmanıza imkan tanınmaktadır.
Hollanda Vize Başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Yasal süreç net olarak kanunlarda belirtilmemiştir. Ancak Ankara Hollanda konsolosluğu ve İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu 5-8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Başvuru Merkezine gelmek zorunda mıyım?
Parmak izi kayıtlarınız Schengen veri tabanına kayıt olur ve 5 yıl geçerliliği vardır. Daha önce Konsolosluk veya konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu aracı şirketlere parmak izi vermiş kişilerin başvuru merkezlerine gelme zorunlulukları yoktur?
Hollanda vizesi ile başka AB ülkelerine gidebilir miyim?
Hollanda Krallığı Schengen ülkesi olması sebebi ile Hollanda vizesi de Schengen statüsündedir. 27 Schengen ülkesine de rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.
Emniyete Parmak izi verdim yeterli olur mu?
Emniyete verdiğiniz parmak izi Türkiye Bilgi Güvenliği sistemine kayıt olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti Schengen üye ülkesi olmadığı için Konsolosluk veya konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu aracı şirketlere 1 defaya mahsus parmak izi vermeniz zorunludur.
VFSglobal Kimdir?
Hollanda konsolosluklarının yetkilendirmiş olduğu Türkiye'de ki yetkili özel aracı şirketidir. Firmamız TRA-Pasaport Vize Danışmanlık ofisi ile herhangi bir bağlantısı yoktur.

Sizden Hazırlamanızı İstediğimiz Evrak Listenize bir Göz Atın

İş Yeri Sahipleri ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Bağkur Hizmet Dökümü
  • Vergi Levhası (Fotokopisi)
  • İmza Sirküleri (İmza Beyannamesi)
  • Ticaret Odası Kaydı (Oda Kayıt Belgesi) Aslı
  • Faaliyet Belgesi (Aslı)
  • Ticaret Gazetesi Kaydı(Fotokopisi)
  • Son 4 aylık Banka Hesap Hareketleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Çalışanlar ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • İş Yeri İzin Belgesi ( Antetli Kağıda Kaşe ve İmzalı)
  • Son 3 aylık Maaş Bordrosu
  • Son 4 Aylık Banka Hesap Dökümleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Emekliler ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Emeklilik Belgesi
  • Son 4 aylık Banka Hesap Dökümü ( Maaş aldığı Bankadan) (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Öğrenciler ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Öğrenim Gördüğü Okuldan Öğrenci Belgesi
  • Öğrenim Gördüğü Okuldan İzin Belgesi
  • Sponsor evrakları
  • Sponsor Dilekçesi
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Ev Hanımları ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Sponsor Evrakları
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Ticari Vize?
BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Ticari Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Vergi Levhası (Fotokopisi yeni tarihli)
  • İmza Sirküleri (Fotokopileri)
  • Ticaret Odası Kaydı (Oda Kayıt Belgesi- Aslı)
  • Faaliyet Belgesi (Aslı)
  • Ticaret gazetesi kaydı
  • Şirketin Son 4 aylık Banka Hesap dökümleri

GİDECEK KİŞİ ŞİRKET ÇALIŞANI İSE İLAVETEN

  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • İş Yeri İzin Belgesi ( Antetli Kağıda Kaşe ve İmzalı)
  • Son 4 aylık Maaş Bordrosu
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Şirketin Antetli kağıdına gidilecek ülke konsolosluğuna hitaben yazılmış garanti yazısı

Sormak istediğiniz soru ve sorunlarınız için çağrı merkezimizi arayabilir dilerseniz alt yorum bölümünden sorularınızı sorabilirsiniz.

21 Haziran 2017
125 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Düşüncelerinizi belirtin Bizlere yardımcı olun...