HOLLANDA TİCARİ VİZE

HOLLANDA TİCARİ VİZE

HOLLANDA TİCARİ VİZE

Vize, bir ülkeye geçiş izni demektir. Pasaporta yapıştırılan bir evrak olup, dünya üzerinde pek çok ülkenin yaptığı bir uygulamadır. Vize alımında pek çok kategori söz konusudur. Yani kişiler yabancı ülkeye hangi amaçla gidiyorlarsa, o amaç doğrultusunda yer alan kategoriden vize almalıdır. Kişiler başvuru yaparken bu durumu asla gözden kaçırmamalıdır. Bu çok önemli bir noktadır. Yapılacak olan seyahatin yani yurt dışına çıkışın amacı neyse, o amaca uygun olan vize türüne başvuru yapılmalıdır.

Vize alımında kişiler Hollanda Schengen vizesi şeklinde başvuruda bulunabilirler. Schengen Bölgesine dahil olan ülkeler arasında rahatça seyahat etme olanağına kavuşabilirler. Schengen vizesi, Avrupa Birliğine üye olan bazı ülkelerin yaptıkları anlaşma dahilinde, bu ülkeler arasında rahat seyahat etme olanağı tanıyan bir vizedir. Tabi burada da yurt dışına çıkış amacına göre uygun vize türünde başvuru yapılmalıdır. Schengen vizesi, seyahat serbestliği sağlar ve sınır kontrolleri yapılmadan bu üye ülkeler arasında geçiş kolaylığı kazandırır.

Hollanda Ticari Vizesi Nedir?

Kişiler vize almak istediklerinde yapacakları seyahatin amacına uygun olarak başvuruda bulunmalıdırlar. Bu kapsamda vize türleri karşımıza çıkmaktadır. Hollanda ticari vize, turistik vize, öğrenim vizesi, ziyaretçi vizesi gibi pek çok vize çeşidi söz konusudur. Yurt dışına yapılacak olan seyahatin tam olarak ne amaçla olacağının belirlenmesi bu nedenle önem taşımaktadır. Başvuru yapılırken aslında ilk aşama budur. Yurt dışına çıkış amacına göre başvurulacak vize türü seçilecek ve devamında bu seçimle alakalı olan işlemler yapılacaktır.

Ticari vizeler, turistik vizelere göre çok daha fazla önem taşımaktadır. Bu durum AB ile yapılmış olan Ankara Ticaret Antlaşmasına göre netlik kazanan bir durumdur. Kişinin yurt dışına çıkış amacının ticari olduğu her durumda başvurulacak vize türü ticari vizedir. Kişi Hollanda ticari vize alanında başvuru yapacaksa, yabancı ülkeden gelmesi gereken davetiyeye sahip olmalıdır.

Hollanda Ticari vize başvurusu için bu davetiye şarttır. Başvurunun kayıtlara ticari nitelikte geçmesi için yurt dışından gönderilecek olan davetiye ya da fuar katılım belgesi mutlaka olmalıdır. Bu davetiye seyahat yapacak kişinin adına gelmelidir ve mutlaka o kişiye gönderilmelidir. Kişi, bu davetiye ya da fuar katılım belgesi ve istenen diğer evraklar ile başvuru işlemini gerçekleştirebilir. Ticari vize alımlarında uzun süreli vize alım imkanı, turistik vizelere göre çok yüksektir. Bu durum ticari vizeler için oldukça avantajlıdır.

Ticari Vize Başvurusunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

İstenen evrak ya da belgeler, başvuru yapılan vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. . Önemli olan başvuru esnasında önemli noktaları gözden kaçırmamak ve istenilen verileri eksiksiz tamamlamaktır. Genel anlamda vize başvurularında değişmeyen evraklar olsa da başvurulan vize türüne göre evrak farklılıkları söz konusu olmaktadır. Kişiler bu nedenle istenen evrakları ve evrakların neler içermesi gerektiğini çok iyi anlamalı ve verilen bilgiler doğrultusunda hazırlık yapmalıdır.

Bir kişi Hollanda ticari vize başvurusunda bulunacaksa, o kişinin şirket sahibi olma zorunluluğu yoktur. Şirket çalışanı da ticari amaçlı yurt dışına çıkabilmektedir. Başvuru için istenen belgeler de şirket ile ilgili belgeler ve diğerleri eksiksiz tamamlanmalı ve gerekli süreç dikkatlice ilerletilmelidir. Yurt dışından gelen davetiye ya da fuar katılım belgesiyle birlikte diğer evraklar teslime dilerek başvuru yapılabilir. Hollanda vize başvurusu esansında istenen evrakların kontrolü başvuru öncesinde yaptırılırsa, başvuru esnasında sorun çıkma olasılığı da en aza iner. Bu sayede kişiler ticari faaliyetlerinde sekteye uğramaz ve zaman kaybı yaşamazlar. Bu hizmet VFS Global ofislerinde sunulan danışmanlıklar da mevcuttur. Kişiler öncelikle gerekli evrakların neler olduğunu öğrenmeli, sonrasında hazırladıkları evrakları ilgili kurumda kontrol ettirmelidir. Bu hizmet, vize sürecinin hızlı ilerlemesi ve hem zaman hem de maddi kayıp yaşanmaması için sunulmuş olan oldukça avantajlı bir hizmettir.

AKLINIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN
Hollanda Vize Başvurusu için Siz değerli müşterilerimize sıkça karşılaştığımız soruları derledik ve cevapları ile birlikte bilginize sunduk.

Hollanda Vize Başvuruları nereye yapılır?
90 gün ve altı kısa süreli vize başvuruları Ankara, İstanbul illerinde bulunan konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu mercilere 90 günden fazla vize talep edilmesi durumlarında Ankara, İstanbul konsolosluklarına gidilere yapılmaktadır. yapılmaktadır.
Hollanda Vize Başvurusunu kaç gün önce yapabilirim?
Talep edilen vize başlangıç tarihinden 90 gün öncesinde vize başvurunuzu yapmanıza imkan tanınmaktadır.
Hollanda Vize Başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Yasal süreç net olarak kanunlarda belirtilmemiştir. Ancak Ankara Hollanda konsolosluğu ve İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu 5-8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Başvuru Merkezine gelmek zorunda mıyım?
Parmak izi kayıtlarınız Schengen veri tabanına kayıt olur ve 5 yıl geçerliliği vardır. Daha önce Konsolosluk veya konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu aracı şirketlere parmak izi vermiş kişilerin başvuru merkezlerine gelme zorunlulukları yoktur?
Hollanda vizesi ile başka AB ülkelerine gidebilir miyim?
Hollanda Krallığı Schengen ülkesi olması sebebi ile Hollanda vizesi de Schengen statüsündedir. 27 Schengen ülkesine de rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.
Emniyete Parmak izi verdim yeterli olur mu?
Emniyete verdiğiniz parmak izi Türkiye Bilgi Güvenliği sistemine kayıt olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti Schengen üye ülkesi olmadığı için Konsolosluk veya konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu aracı şirketlere 1 defaya mahsus parmak izi vermeniz zorunludur.
VFSglobal Kimdir?
Hollanda konsolosluklarının yetkilendirmiş olduğu Türkiye'de ki yetkili özel aracı şirketidir. Firmamız TRA-Pasaport Vize Danışmanlık ofisi ile herhangi bir bağlantısı yoktur.

VFS Global üzerinden 90 güne kadar olan Hollanda vizelerinizi ve uzun süreli öğrenci vizesi alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hollanda bir Schengen ülkesi olması sebebiyle Hollanda’ya seyahat etmek isteyen kişilere Schengen vizesi verilmektedir. 90 güne kadar olan vizeler kısa dönem vize olarak değerlendirilmektedir. Schengen vize başvurusu yaparken  ilk giriş yapacağınız ülkenin konsolosluğuna veya en uzun süreli kalacağınız ülkenin konsolosluğuna başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Eğer ilk giriş yapacağınız veya en uzun süre kalacağınız Schengen ülkesi Hollanda ise kısa dönem vize başvurularınızı VFS Global üzerinden gerçekleştirmelisiniz. Uzun süreli vize almak isteyen kişilerin doğrudan Hollanda Büyük elçiliğine veya Hollanda Başkonsolosluğuna başvuruda bulunmaları gerekmektedir.  VFS Global üzerinden gerçekleştireceğiniz tüm vize başvurularında danışmanlık hizmeti sunan firmamız aracılığıyla hızlı, güvenli ve sorunsuz bir şekilde vizenizi alabilirsiniz.

Sizden Hazırlamanızı İstediğimiz Evrak Listenize bir Göz Atın

İş Yeri Sahipleri ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Bağkur Hizmet Dökümü
  • Vergi Levhası (Fotokopisi)
  • İmza Sirküleri (İmza Beyannamesi)
  • Ticaret Odası Kaydı (Oda Kayıt Belgesi) Aslı
  • Faaliyet Belgesi (Aslı)
  • Ticaret Gazetesi Kaydı(Fotokopisi)
  • Son 4 aylık Banka Hesap Hareketleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Çalışanlar ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • İş Yeri İzin Belgesi ( Antetli Kağıda Kaşe ve İmzalı)
  • Son 3 aylık Maaş Bordrosu
  • Son 4 Aylık Banka Hesap Dökümleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Emekliler ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotograf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Emeklilik Belgesi
  • Son 4 aylık Banka Hesap Dökümü ( Maaş aldığı Bankadan) (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Öğrenciler ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Öğrenim Gördüğü Okuldan Öğrenci Belgesi
  • Öğrenim Gördüğü Okuldan İzin Belgesi
  • Sponsor evrakları
  • Sponsor Dilekçesi
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Ev Hanımları ?

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Sponsor Evrakları
  • Ekstra olarak Üzerinize olan taşınmazlar ( Tapu, Ruhsat vss.) Fotokopisi

Ticari Vize?
BAŞVURU FORM Dolum işlemi ( Firmamız tarafından sağlanmaktadır).

  • Pasaportun Aslı var ise eski Pasaportlar
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fon beyaz)
  • Yabancı devletten gelen Ticari Davetiye' nin Aslı
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Vergi Levhası (Fotokopisi yeni tarihli)
  • İmza Sirküleri (Fotokopileri)
  • Ticaret Odası Kaydı (Oda Kayıt Belgesi- Aslı)
  • Faaliyet Belgesi (Aslı)
  • Ticaret gazetesi kaydı
  • Şirketin Son 4 aylık Banka Hesap dökümleri

GİDECEK KİŞİ ŞİRKET ÇALIŞANI İSE İLAVETEN

  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • İş Yeri İzin Belgesi ( Antetli Kağıda Kaşe ve İmzalı)
  • Son 4 aylık Maaş Bordrosu
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümleri (Bankadan Kaşeli ve İmzalı)
  • Şirketin Antetli kağıdına gidilecek ülke konsolosluğuna hitaben yazılmış garanti yazısı

Sormak istediğiniz soru ve sorunlarınız için yorum bölümünü kullanabilirsiniz. Yorumlarınız değerlidir.

21 Haziran 2017
63 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM

  1. Sinan Gökalp dedi ki:

    Ticari davetiye gerekli mi?

BİR YORUM YAZIN

Düşüncelerinizi belirtin Bizlere yardımcı olun...